V. 1.0
Jag har börjat vÄga tro pÄ min drömframtid

Mattias var en av de första att gÄ vÄrat 12 veckors program. Han var ocksÄ modig nog att efter sin behandling stÄ pÄ scenen och berÀtta sin upplevelse av We & Sports Behandlingscenter för Àtstörningar. Det hÀr Àr hans ord om vad dessa 12 veckor har gett honom.

”Du fĂ„r verkligen bli sedd som person och inga problem Ă€r för stora eller för smĂ„. För jag, som mĂ„nga andra med samma problem, vill gĂ€rna vara sjĂ€lv med sin problematik. Men personerna hĂ€r pĂ„ We & Sports Behandlingscenter har fĂ„tt mig att inse mitt egna vĂ€rde, och vikten av att ta itu med mina problem.

Jag kan stolt sĂ€ga att jag gick 12 veckors programmet pĂ„ We & Sports, och min resa hĂ€r pĂ„ KungsgĂ„rden, har inte alla stunder varit lĂ€tta. Det har varit mĂ„nga olika kĂ€nslor tveksamhet, Ă„ngest, ledsamhet men nĂ„nstans i allt detta kĂ€nslomĂ€ssiga har jag alltid haft en inre kĂ€nsla av glĂ€dje och hopp. 

Det liknar ingen annan behandlingsmetod jag varit med om tidigare hemma i ÀtstörningsvÄrden.

Mycket Àr tack vare att man verkligen fÄr vara med och skapa sin resa framÄt. PÄ detta sÀtt skapar man verkligen nÄgot personligt och anpassat för just en sjÀlv. Det liknar ingen annan behandlingsmetod jag varit med om tidigare hemma i ÀtstörningsvÄrden. 

Det gjorde iallafall för mig att jag vart vĂ€ldigt motiverad att kĂ€mpa pĂ„ och skapade tillit till processen. Men det gjorde Ă€ven att mina svackor nĂ€r jag mĂ„dde sĂ€mre under tiden hĂ€r, inte var sĂ„ djupa och jobbiga att ta sig upp ifrĂ„n. 

Personalen som jobbar hÀr pÄ We & Sports gÄr inte att beskriva med ord, men jag kan iallafall sÀga sÄhÀr sÄ ni kan fÄ en uppfattning . Du kÀnner verkligen av att de bryr sig om dig, det Àr inte sÄ att de tycker att det Àr ett vanligt 8-16 jobb, och att allt dem vill Àr att göra klart sina timmar. TvÀrtom sÄ kÀnner du verkligen genuint att de vill detta. Det skapar förtroende och glÀdje. Och för mig gjorde det sÄ jag verkligen kunde slÀppa mitt kontrollbehov.

SÄ min upplevelse hÀr har i sin helhet varit superbra. Jag har haft jobbiga stunder men tack vare en fantastisk och beundransvÀrd personal har de fÄtt mig att inse att jag kan ta mig ur allt det jobbiga, att det gÄr att bli helt frisk och vÄga fortsÀtta skapa min egna drömframtid. 

KungsgĂ„rden Ă€r en fantastisk plats och We & Sports har en underbar idĂ©, de tvĂ„ grejerna tillsammans skapar fantastiska saker.”

Vad vill du sÀga till alla de som lÀser det hÀr inlÀgget?

”Jag vill sĂ€ga att se till att ni bryr er om personen bakom prestationen. För det kan lĂ€tt bli att man bara bryr som om ens prestation i olika sammanhang skola, jobb eller idrott. Tillexempel presterade du bra ifrĂ„n dig idag? Var du tillrĂ€ckligt bra för att att komma in pĂ„ det dĂ€r gymnasiet, jobbet eller idrottslaget? 

Jag kan prata utifrĂ„n mig sjĂ€lv, jag spelade hockey. Och man fick alltid frĂ„gan, körde du hĂ„rt trĂ€ningen, presterade du bra idag, gjorde du det dĂ€r lilla extra? 

Jag har aldrig under min tid innan jag vart sjuk fÄtt frÄgan Mattias hur mÄr du? Hade du kul? Utan jag vart förknippad med prestationen. Presterade man bra ja dÄ mÄdde man ocksÄ bra, men sÄ Àr det inte.

SĂ„ tĂ€nk pĂ„ att frĂ„ga mer om hur de mĂ„r och om de har kul, istĂ€llet för att frĂ„ga hur man presterar.”

KÀnner du att du behöver hjÀlp med Àtstörning?

Hos oss behöver du ingen diagnos för att kunna fÄ hjÀlp, det rÀcker med att du kÀnner att du, eller nÄgon i din nÀrhet, har problem vid matsituationer. För ju tidigare vi kan komma i kontakt med varandra desto bÀttre. Du Àr varmt vÀlkommen att höra av dig till oss för mer information om vad vi kan hjÀlpa dig eller din familj med.