V. 1.0

Återfallsprevention

Återfallsprevention är ett förebyggande arbete för att inte åter hamna i de destruktiva beteenden eller den ätstörningsdiagnos du haft.

Återfall kan vara en del i processen att bli frisk och därför är det en viktig del i vår behandling. Under din behandling tar vi tillsammans fram en plan för hur du på bästa sätt ska hantera situationer som tidigare har fått dig ur balans. Du får ökad kunskap om det, verktyg att hantera situationer och vi involverar dina anhöriga för att ni ska ha samförstånd kring hur ni hanterar det. Stödet från familj, vänner och andra personer du har förtroende underlättar. Vi på We & Sports finns också alltid här för dig och din familj på resan framåt.

Så jobbar vi med återfallsprevention

Under sista perioden i behandling deltar du och dina anhöriga på en gedigen föreläsning om evidensbaserad återfallsprevention.

Efter 12-veckors genomförd behandling på plats hos oss har du kvartalsuppföljning under ett år och därefter arbetar du med vår återfallsprevention under två år. Den består bland annat av övningar, textmaterial, program, filmtips etc. Innehållet syftar till att upprätthålla den hälsa du byggt upp. Önskar eller behöver du ytterligare stöd går det bra att komplettera. Detta sker i dialog med din samtalsterapeut hos oss.

Vill du veta mer?

Tveka inte att höra av dig till oss om ni som familj känner igen er kring ätstörningar och upplever förändrade beteenden, eller bara vill veta mer om vad vi kan erbjuda.

Vid eventuella funderingar gällande hur vi behandlar olika typer av ätstörningar och hur vi kan hjälpa dig eller ditt barn är du varmt välkommen att ta kontakt med oss.

  Om återfall av ätstörningar

  10 % av alla som behandlas för ätstörningar faller tillbaka i sjukdomen.

  75% av de som faller tillbaka i sin ätstörning tar hjälp tidigt och har lättare att bli frisk en andra gång.

  Källa: Frisk & Fri

  Hur vi behandlar

  På vårt behandlingscenter erbjuder vi dagvård i ett 12-veckorsprogram med fokus både på nutiden och framtiden. Förutom att bli symtomfri vill vi stärka din motståndskraft för att du inte ska falla tillbaka i din ätstörning.
  Läs mer

  Familjen behöver hjälp

  När en familjemedlem drabbas av ätstörning blir hela familjen sjuk. Att ha en närstående med en ätstörning kan vara svårt för hela familjen att hantera. Vi vet hur det är och finns som stöd för hela familjen att bli frisk igen.
  Läs mer

  Jag behöver hjälp

  Du är värd att må bra. Att få känna dig nöjd med dig själv – precis som du är. Att våga ta steget och börja prata om det som du har hållit för dig själv kan kännas svårt, men också som en befrielse.
  Läs mer