V. 1.0

Återfallsprevention

Återfallsprevention Ă€r ett förebyggande arbete för att inte Ă„ter hamna i de destruktiva beteenden eller den Ă€tstörningsdiagnos du haft.

Återfall kan vara en del i processen att bli frisk och dĂ€rför Ă€r det en viktig del i vĂ„r behandling. Under din behandling tar vi tillsammans fram en plan för hur du pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt ska hantera situationer som tidigare har fĂ„tt dig ur balans. Du fĂ„r ökad kunskap om det, verktyg att hantera situationer och vi involverar dina anhöriga för att ni ska ha samförstĂ„nd kring hur ni hanterar det. Stödet frĂ„n familj, vĂ€nner och andra personer du har förtroende underlĂ€ttar. Vi pĂ„ We & Sports finns ocksĂ„ alltid hĂ€r för dig och din familj pĂ„ resan framĂ„t.

SĂ„ jobbar vi med Ă„terfallsprevention

Under sista perioden i behandling deltar du och dina anhöriga pÄ en gedigen förelÀsning om evidensbaserad Äterfallsprevention.

Efter 12-veckors genomförd behandling pĂ„ plats hos oss har du kvartalsuppföljning under ett Ă„r och dĂ€refter arbetar du med vĂ„r Ă„terfallsprevention under tvĂ„ Ă„r. Den bestĂ„r bland annat av övningar, textmaterial, program, filmtips etc. InnehĂ„llet syftar till att upprĂ€tthĂ„lla den hĂ€lsa du byggt upp. Önskar eller behöver du ytterligare stöd gĂ„r det bra att komplettera. Detta sker i dialog med din samtalsterapeut hos oss.

Vill du veta mer?

Tveka inte att höra av dig till oss om ni som familj kÀnner igen er kring Àtstörningar och upplever förÀndrade beteenden, eller bara vill veta mer om vad vi kan erbjuda.

Vid eventuella funderingar gÀllande hur vi behandlar olika typer av Àtstörningar och hur vi kan hjÀlpa dig eller ditt barn Àr du varmt vÀlkommen att ta kontakt med oss.

  Om Äterfall av Àtstörningar

  10 % av alla som behandlas för Àtstörningar faller tillbaka i sjukdomen.

  75% av de som faller tillbaka i sin Àtstörning tar hjÀlp tidigt och har lÀttare att bli frisk en andra gÄng.

  KĂ€lla: Frisk & Fri

  Hur vi behandlar

  PÄ vÄrt behandlingscenter erbjuder vi dagvÄrd i ett 12-veckorsprogram med fokus bÄde pÄ nutiden och framtiden. Förutom att bli symtomfri vill vi stÀrka din motstÄndskraft för att du inte ska falla tillbaka i din Àtstörning.
  LĂ€s mer

  Familjen behöver hjÀlp

  NÀr en familjemedlem drabbas av Àtstörning blir hela familjen sjuk. Att ha en nÀrstÄende med en Àtstörning kan vara svÄrt för hela familjen att hantera. Vi vet hur det Àr och finns som stöd för hela familjen att bli frisk igen.
  LĂ€s mer

  Jag behöver hjÀlp

  Du Ă€r vĂ€rd att mĂ„ bra. Att fĂ„ kĂ€nna dig nöjd med dig sjĂ€lv – precis som du Ă€r. Att vĂ„ga ta steget och börja prata om det som du har hĂ„llit för dig sjĂ€lv kan kĂ€nnas svĂ„rt, men ocksĂ„ som en befrielse.
  LĂ€s mer