V. 1.0

Hur vi behandlar

Vi erbjuder planerad dagvÄrd dÀr innehÄllet i sin helhet skapar förÀndringen. Behandlingsmodellen grundar sig i We & Sports vÄrdprogram som utformats i samrÄd med specialistlÀkare i barn- och ungdomspsykiatri.

VÄrt team bestÄr av mÄnga olika kompetenser och förmÄgor som stöttar dig genom förÀndringen och till ett bÀttre mÄende.

SÄ gÄr vÄr behandling av Àtstörningar till

NĂ€r du och din familj har bestĂ€mt er för att söka behandling av Ă€tstörning hos oss kommer vi inledningsvis att behöva nödvĂ€ndig information om dig som behöver vĂ„rd. Informationen gör att vi kan bedöma om vĂ„r dagvĂ„rd lĂ€mpar sig för dig.

Om vi bedömer att vÄr vÄrd passar dig, sÄ kommer du tillsammans med din familj att fÄ information kring vilken behandlingsperiod ni kommer fÄ delta i. En behandlingsperiod rÀknas pÄ 12 veckor och har ett fast start och slutdatum. Detta gör att nÀr du och din familj kommer till oss, sÄ kommer det samma vecka komma andra mÀnniskor som ocksÄ behöver hjÀlp.

Under behandlingsperioden pĂ„ 12 veckor kommer du dĂ€refter att genomgĂ„ tre faser med olika inriktningar och syften. DagvĂ„rden Ă€r schemalagd mĂ„ndag-torsdag klockan 08.00-16.00 och fredagar 8.00 – 13.00.

Varje del av dagen har ett specifikt syfte dĂ€r alla moment tillsammans under en vecka stöttar dig till ditt och behandlingens mĂ„l. Behandlingsmodellens samtliga moment i kombination med det centrala familjeengagemanget banar vĂ€g för tillfrisknandet. 

NÀr 12 veckor har gÄtt görs en bedömning med dig och din familj. Antingen fortsÀtter du pÄ hemmaplan med stöd av planerad uppföljning eller kan pÄbyggnadsveckor erbjudas vid behov av ytterligare stöd.

Behandlingsperioder

Vi har öppna ansökningar för behandlingsperioderna. NÀsta behandlingsperiod:

21 november 2022 – 10 februari 2023

Vill du söka vÄrd hos oss sÄ gör du det hÀr

 

”
.nĂ€r det finns tillgĂ„ng till olika professioner under samma tak underlĂ€ttas behandlingen. Insatserna kan anpassas till individen och flera olika behandlingar kan ske samtidigt. En del av dessa enheter bistĂ„r ocksĂ„ patienten med stöd i kontakter med arbetsgivare, skola, försĂ€kringskassa, arbetsförmedling och socialtjĂ€nst.”

FrĂ„n Socialstyrelsens ”VĂ„rd av Ă€tstörningar, kunskapslĂ€get och behov av kunskapsstöd inom svensk hĂ€lso- och sjukvĂ„rd”

Metoder som stÀrker varandra

Genom att kombinera traditionell vÄrd med andra etablerade metoder, har vi skapat en ny behandlingsmodell. En modell som leder dig och din familj mot ett hÄllbart tillfrisknande tillsammans.

Delar i dagvÄrden

VÄr behandling bestÄr av 5 grundpelare

Vi vet att rĂ€tt insats sĂ„ tidigt som möjligt, i kombination med att rusta dig som individ med rĂ€tt verktyg, skapar bra förutsĂ€ttningar för ett lĂ„ngsiktigt vĂ€lmĂ„ende. 

VÄr behandling vilar pÄ fem grundpelare som Àr avhÀngande av varandra och tillsammans skapar din vÀg till bÀttre vÀlmÄende.

Helheten

Platsen, personalen, utbudet, bemötandet och familjen Àr alla viktiga delar i vÄr behandling.

Personalen

Genom vÄrt vÀrdskap, kunskap, kompetens och samverkan prÀglas processen i behandlingen. Kopplingen till idrotten genomsyrar hela vÄr behandling tack vare medarbetarnas olika erfarenheter och utbildningar.

Utbudets variation

DagvÄrdens varierade insatser anpassas efter dina och din familjs unika behov.

ÅterhĂ€mtning

I en lÀkande och lugn miljö syftar dagvÄrdens alla delar till ÄterhÀmtning, vila, lÀkande, lugn och ökad balans.

Familjens engagemang

Vi tror pÄ familjens engagemang för behandlingens framgÄng. Familjen, som kan se olika ut för olika individer, rekommenderas att delta under dagar och tider som vi vÀljer. Familjesamtalen anpassas efter de behov som finns.

Kontakta oss för mer information

Vid eventuella funderingar gÀllande hur vi behandlar olika typer av Àtstörningar och hur vi kan hjÀlpa dig eller ditt barn Àr du varmt vÀlkommen att ta kontakt med oss.

Återfallsprevention

Återfall Ă€r en naturlig del i processen att bli frisk och dĂ€rför Ă€r det en viktig del som vi arbetar hĂ„rt med. Efter vĂ„r behandling ser vi till att du har en plan för framtiden.
LĂ€s mer

Jag behöver hjÀlp

Du Ă€r vĂ€rd att mĂ„ bra. Att fĂ„ kĂ€nna dig nöjd med dig sjĂ€lv – precis som du Ă€r. Att vĂ„ga ta steget och börja prata om det som du har hĂ„llit för dig sjĂ€lv kan kĂ€nnas svĂ„rt, men ocksĂ„ som en befrielse.
LĂ€s mer

Vi har fÄtt hjÀlp

We & Sports har kommit i kontakt med mÄnga familjer som varit i behov av hjÀlp. För nÀr nÀra blir sjuka sÄ pÄverkas ocksÄ hela familjens vardag. HÀr kan du lÀsa mer om deras upplevelser.

LĂ€s mer