V. 2.3

WE AND SPORTS SÖKER BEHANDLARE FÖR UNGDOMAR MED ÄTSTÖRNING

We and Sports arbetar för att skapa ett kärleksfullt idrottsklimat där alla barn och ungdomar mår bra inom idrotten.  Vi hjälper idrottare, föräldrar och tränare med förebyggande insatser inom mental hälsa – allt för att skapa förutsättningar för ungdomar att vara kvar i sitt välmående. Våren 2021 öppnade We and Sports ett idrottscenter i Östersund där vi arbetar förebyggande och behandlande.

Som behandlare jobbar du på We & Sports behandlingscenter på Frösön i Östersund tätt tillsammans med terapeuter, nutritionsansvarig, distriktssjuksköterska, pedagog och flera andra underbara kollegor. Vi stödjer ungdomar i ålder 12-25 år med alla typer av ätstörningar.

Din personlighet är lika viktigt som din formella utbildning och hos oss är du en i teamet där vi alla är lika mycket värda. Vi ser med stor fördel att du har djup förståelse och/eller erfarenhet av någon form av ätstörning, själv eller av någon i din omgivning. Som behandlare hos oss är det av stor vikt att du känner dig trygg i att lotsa och vägleda ungdomar under behandlingsperioden. Du behöver känna dig nyfiken och trygg med att bemöta föräldrar.

Som behandlare coachar och motiverar du ungdomar vid måltider samt under olika andra schemalagda aktiviteter i vår dagvårdsbehandling. Du ska känna ansvar för miljön du jobbar i och klienternas allmänna välbefinnande. Du är en viktig person i våra klienters och familjers resa mot tillfrisknande.

Meriterande är erfarenhet från idrotten som tränare, ledare, engagerad förälder eller att du själv är aktiv i en klubb och ha en förståelse för en idrottares situation och miljö.

Vi ser gärna att du har följande erfarenhet:

  • Erfarenhet av att jobba med ungdomar i olika situationer i skol-, idrottsmiljö eller boendemiljöer
  • Erfarenhet av ätstörning, professionellt eller egen erfarenhet eller någon i din närhet
  • Coachande och ett motiverande förhållningssätt
  • Genomgått någon form av samtalsutbildning
  • Övrig kompetens som tex, mediyoga och/eller mindfulness är meriterande
  • Erfarenhet från idrotten, antingen som egen utövare, förälder eller tränare
  • Har möjlighet till viss flexibilitet i din arbetstid då kvällstjänstgöring kan förekomma

I vardagen ingår att verka för en arbetsmiljö i världsklass där teamets mående är beroende av att alla tar ansvar för sin del. Tjänsten är förlagd på Kungsgården på Frösön och omfattar 50 – 100%. Anställningen är en allmän visstidsanställning.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Louise Modin på telefon 063-663 11 15 eller via mail: louise@weandsports.se

Ansökan med CV och personligt brev skickas till Louise Modin, louise@weandsports.se

Då intervjuer sker löpande som önskar vi få din ansökan så snart som möjligt, senast den 30/5.

Varmt välkommen med din ansökan!