V. 2.3

We & Sports söker pedagogiskt måltidsstöd

Vår underbara kollega Madde följer sitt hjärta och flyttar – Kan du fylla hennes skor? Nu söker We pedagogiskt måltidstöd till dagvårdsbehandling i vår ätstörningsvård.

We and Sports arbetar för att skapa ett kärleksfullt idrottsklimat där alla barn och ungdomar mår bra inom idrotten. Vi hjälper idrottare, föräldrar och tränare med förebyggande insatser inom mental hälsa – allt för att skapa förutsättningar för ungdomar att vara kvar i sitt välmående. Sen 1 år tillbaka har vi öppnat ett idrottscenter i Östersund där vi jobbar förebyggande och behandlande. Unikt för oss är fokus på förebyggande arbete bland annat genom metoden Resiliens och vår behandlingsmetod för ätstörningar. Teamet består av idrottspsykolog, mental tränare, socionom, nutritionskunskap, pedagog samt övrig kompetens med stort fokus på ungdomen. Metoderna fokuserar på att stödja individen och familjen med utgångspunkt att alla människor är olika. Vi erbjuder tjänster så som personliga samtal, olika typer av utbildningar och ätstörningsvård.

Är du en person som älskar att vara del i ett team och förstår värdet av, och uppskattar att samarbeta med olika kompetenser, har tillit till dig själv med mod och vilja att vara med att skapa nya förutsättningar för barn och ungdomar. Då kan du vara den We & Sports söker.

Som pedagogiskt måltidstöd jobbar du på We & Sports behandlingscenter i Östersund tätt tillsammans med terapeuter, nutritionsansvarig, distriktssjuksköterska, pedagog och flera andra underbara kollegor. Hos oss är du en i teamet där vi alla är lika mycket värda. Vi ser med stor fördel att du har djup förståelse eller erfarenhet av någon form av ätstörning. Meriterande är om du har erfarenhet från idrotten som tränare, ledare, engagerad förälder eller själv är aktiv i en klubb och ha en förståelse för en idrottares situation och miljö. Vidare ska du känna dig bekväm och tycka om att umgås och hänga med ungdomar.

Som måltidstöd innebär det att du coachar och motiverar ungdomar vid måltider. Din personlighet är lika viktigt som din formella utbildning. Stor del av jobbet innebär att hantera måltider, före under och efter samt ansvara för det kök som finns på vårt behandlingscenter. Det ingår ingen matlagning men viss städning förekommer. Du ska känna ansvar för miljön du jobbar i och klienternas allmänna välbefinnande.

Vi ser gärna att du har följande erfarenhet och önskvärda kunskaper:

  • Erfarenhet av att jobba med ungdomar i olika situationer i skol-, idrottsmiljö eller boendemiljöer
  • Erfarenhet av ätstörning, egen erfarenhet eller någon i din närhet
  • Coachande förhållningssätt
  • Genomgått någon form av samtalsutbildning
  • Erfarenhet från idrotten, antingen som egen utövare, förälder eller tränare ser vi som en fördel.
  • Vara flexibel i din arbetstid då kvällstjänstgöring kan förekomma.
  • Övrig kompetens som yoga och/eller mindfulness är meriterande.

I vardagen ingår att verka för en arbetsmiljö i världsklass där teamets mående är beroende av att alla tar ansvar för sin del.

Tjänsten är förlagd på Kungsgården på Frösön i Östersund och omfattar 75 – 100%. Anställningen är en allmän visstidsanställning.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Louise Modin på telefon 063-663 11 15 eller via mail:louise@weandsports.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan med CV och personligt brev skickas till Louise Modin, louise@weandsports.se så snart som möjligt dock senast den 13 februari. Intervjuer sker löpande.