V. 2.3

TVÅ KARRIÄRER EN PERSON

Hur löser du den ekvationen? Som elitidrottande student kan det vara en stor utmaning att få livet som student och idrottare att gå ihop. Dessa parallella karriärer gör att du ställs inför många val och i en unik ständig kamp att på effektivt sätt använda din tid och energi.

Eller som Helena Jansson, fd. läkarstudent och VM-mästare i orientering, uttrycker det: 

En vardag klarar alla men klarar du alla dina vardagar?

Helena Jansson, fd. läkarstudent och VM-mästare i orientering

Denna kurs är ett samarbete mellan Mittuniversitetets idrottsakademin och We & Sports och vänder sig särskilt till dig som önskar integrera studier, idrott och vardagsliv i en hållbar livsstil. Att uppnå balans i den dubbla karriären är både individuellt och dynamiskt, men med ökad medvetenhet och en plan kan du ge dig själv bättre förutsättningar

Vid fyra tillfällen lyfts kompetenser som har visat sig särskilt viktiga för att framgångsrikt hantera sin dubbla karriär:

  • Organisering- och planeringskompetens
  • Karriärplaneringskompetens
  • Emotionell kompetens
  • Social kompetens

Faktorer som stärker dig, gör dig mentalt förberedd vid motgångar och svåra utmaningar samt verktyg som hjälper dig inom idrotten och dig som människa. Kursdatum sätts i samråd med kursdeltagarna och kan erbjudas såväl fysiskt som digitalt utifrån deltagarnas önskemål.

Kontakt

För mer information kontakta Agnes Wredenberg.

Kurstillfällen

Kursen erbjuds under läsåret 2022/2023 för RIU-studenter på Mittuniversitetet.  

Vi startar upp med en inspirationsträff tisdagen den 27 september kl 13:00-14:15. 

För mer information och intresseanmälan kontakta Agnes Wredenberg på agnes.wredenberg@miun.se

Utbildare Lina Tirén

Du kommer under kursen att få träffa Lina Tirén, We & Sports egna idrottspsykolog med 15 års erfarenhet av idrottarens mentala hälsa både från arbete inom Riksidrottförbundet, Sveriges Olympiska Kommitté och i egen regi. Lina har även själv varit elitaktiv inom alpinåkning i Sverige och i USA och har stor förståelse för hur det är att ha två karriärer.

Boka individuella samtal

Vi förstår att det kan vara utmanande att satsa på två karriärer samtidigt. Hos We & Sports finns kompetens som kan stötta och stärka dig mentalt, därför möjliggör Miun Idrottsakademin kostnadsfria samtal till dig som RIU-student.
Intresseanmälan samtal

Hjälp dig själv

Det finns tips och trix för vad du kan göra för att må bättre om du t.ex har problem med ångest, stress eller sömn. Här har vi samlat de vanligast psykiska problemen idrottare har och ger dig fakta, tips och övningar.
Läs mer

Kontakta oss

Vill du veta mer om vilka vi är? Behöver du hjälp med ett problem inom din förening, skola eller familj? Vi finns här och svarar gärna på dina frågor.
Kontakta We & Sports

I samarbete med