V. 2.3

We & Sports fortsätter utvecklas och söker en Samtalsterapeut

Vill du vara med och skapa Europas främsta idrottscenter? 

We and Sports arbetar för att skapa ett kärleksfullt idrottsklimat där alla barn och ungdomar mår bra inom idrotten. Vi hjälper idrottare, föräldrar och tränare med förebyggande insatser inom mental hälsa – allt för att skapa förutsättningar för idrottande ungdomar att vara kvar i sitt välmående. We & Sports startades 2018 som ett Arvsfondsprojekt med fokus på förebyggande insatser. Nu utvecklas vi och kommer starta Europas främsta idrottscenter där vi kommer jobba förebyggande, behandlande och med rehabilitering. Organisationen utgår från aktuell forskning och har tagit fram ett flertal metoder.

Unikt är fokus på förebyggande arbete bland annat genom metoden Resiliens, och chatten – Sveriges chatt för idrottare. Det som ytterligare gör We & Sports unika är mixen av kompetenser för att skapa nya effektiva tjänster inom mental hälsa. Teamet består bla av beteende- och hälsovetare, idrottspsykolog, mental tränare samt övrig kompetens med stort fokus på kunden. Metoderna fokuserar på att stödja individen och familjen med utgångspunkt att alla människor är olika. Det finns tjänster så som personliga samtal, samtalsgrupper, Mediyoga, rådgivning, hjälp och stöd på hemsidan mm. Vår behandling kommer ha fokus på integrativ vård. 

Är du en person som älskar att vara del i ett team och förstår värdet av, och uppskattar att samarbeta med olika kompetenser, har tillit till dig själv med mod och vilja att vara med och skapa ett mer kärleksfullt idrottsklimat? Då är du den We & Sports söker. 

Om tjänsten

Som terapeut på We & Sports är du en i teamet där vi alla är lika mycket värda. Du jobbar tätt med dina kollegor både avseende främjande som behandlande metoder. Du ska ha erfarenhet från idrotten som tränare, ledare, engagerad förälder eller själv varit aktiv i en klubb och ha en förståelse för en idrottares situation och miljö. 

Du ska arbeta som samtalsterapeut och din personlighet är lika viktigt som din formella utbildning. 50% av din tid kommer du att jobba med stödjande samtal utifrån olika mentala utmaningar i vår öppna mottagning och 50% kommer du att jobba i vårt nystartade behandlingscenter där vi tar emot ungdomar med ätstörningsproblematik. 

Du ska ha kunskap och minst 2 års erfarenhet av en eller flera nedan angivna utbildningar; 

  • Samtalsterapi för både individer och grupper 
  • Ätstörningsproblematik 
  • Motiverande samtal (MI) 
  • Kognitiv beteendeterapi (KBT) 
  • Acceptance och commitment terapi (ACT) 
  • Compassionfokuserad terapi (CFT) 

I vardagen ingår att verka för en arbetsmiljö i världsklass där teamets mående är beroende av att alla tar ansvar för sin del. 

Tjänsten är i Östersund och omfattar 80-100%. Anställningen är en allmän visstidsanställning. 

Har du frågor, kontakta Paula Lembke 063-663 11 12 eller paula@weandsports.se 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Ansökan med CV och personligt brev skickas till Paula Lembke, paula@weandsports.se så snart som möjligt dock senast den 7 december. Intervjuer sker löpande.