V. 2.3

We & Sports öppnar upp dörrarna för dagvårdscenter för ätstörning i den vackra Kungsgården på Frösön i Östersund.

Första kvartalet under 2021 öppnas dörrarna till We & Sports nya behandlingscenter för barn- och ungdomar 12-25 år som på något sätt har en ätstörning.

Under 12-veckor får ungdomarna komma till en läkande miljö, nära skog och vatten på Kungsgården som ligger på vackra Frösön i Östersund. Där kommer ungdomarna och deras familjer få personligt bemötande av ett team med både bred och djup kompetens.

Målet med behandlingen är att individen ska vara symptomfri, ha friska beteenden och fungerande hälsosamma relationer samt uppleva framtidstro. Vidare ska individen ha motståndskraft och egenmakt att förhindra återfall.

Genom att kombinera traditionell vård med andra etablerade metoder, har vi skapat en ny behandlingsmodell som vi tror starkt på. Miljön är en viktig del i den.”

Linda Norrman, som tagit fram den nya behandlingsmetoden

Hos oss kommer ungdomarna och deras familjer vara i fokus. Det är den upplevda framgången hos ungdomarna som ska vara i fokus. Vi kommer jobba med matbeteendes utveckling, terapi parallellt med självstärkande utveckling. Miljön, boendet och maten är en viktig ingrediens för tillfrisknandet.

De som är välkomna måste ha en egen vilja att bli inskrivna och önskan om tillfrisknande.

När jag såg Kungsgården var känslan helt rätt för ett dagvårdscenter. Huset och dess omgivning är unik. Jämtlands egenskaper med fjäll och sjö ger miljön en unik själ som är läkande vilket gynnar våra klienter i tillfrisknandet.

Paula Lembke, verksamhetsledare

Att få en aktör som We & Sports som hyresgäst, med den verksamhet som de bedriver betyder mycket för oss och för området. Området är unikt och vi har länge sökt den pusselbit som gör att vi kan fortsätta vårt mål att locka fler människor och turister till Frösön och Jämtland. We & Sports affärsidé är klockren i det sammanhanget. Att de också jobbar med främjande insatser för mental hälsa och ungdomar passar vårt hållbarhetstänk.

Fredrik Karlstedt, VD Frösö Park Fastighets AB

Klienterna och deras familjer kommer hänvisas till bland annat Frösö Park Hotell för boende. Att We & Sports skapar affärsmöjligheter för övriga hyresgäster i området ser vi som mycket positivt då vi jobbar mycket med att få området att växa genom samarbete och utnyttja alla de kvalitéer som alla våra hyresgäster besitter. säger Fredrik Karlstedt.

Vårt ansvar är att göra så inte fler mår dåligt mentalt och hjälpa dem som är sjuka. Det är ett ansvar som We & Sports tagit, nu tar vi nästa kliv i We & Sports utveckling.

Ante Andersson, initiativtagare och grundare till We & Sports

För inblick i We & Sports:

  • Titta på Idrottens Himmel och Helvete den 25/11 kl 22.30 på SVT, eller på SVT Play. Fokus på avsnittet är Anorexia och We & Sports grundare och hans familj vars dotter var sjuk i Anorexia.
  • Den 26/11 lanseras Ångestpodden med Ante Andersson där We & Sports också är i centrum.

We & Sports

www.weandsports.se/behandlingscenter
www.weandsports.se
www.weandsportsclub.se

Ante Andersson – Grundare och initiativtagare
063-663 11 13
ante@weandsports.se

Paula Lembke – Verksamhetsledare
063- 663 11 12
paula@weandsports.se

Linda Norrman – Ansvarig behandlingsprogrammet
063-663 11 10
linda@weandsports.se

Frösö Park Fastighets AB
www.frosopark.se
Fredrik Karlstedt – VD
070-683 26 93
fredrik@frosopark.se

Om We & Sports

We and sports arbetar för att skapa ett kärleksfullt idrottsklimat där alla barn och ungdomar mår bra inom idrotten. Organisationen utgår från internationell forskning och har ett flertal metoder för att öka motståndskraften mot psykisk ohälsa. Unikt är fokus på förebyggande insatser bland annat genom metoden Resiliens (att bygga motståndskraft) och chatten, Sveriges chatt för idrottare. Det finns stöd för hela familjen i form av personliga samtal, samtalsgrupper, Mediyoga, rådgivning, hjälp och stöd. Under 2021 öppnas även ett behandlingscenter för ungdomar med ätstörning.