V. 2.3

We & Sports söker kreativ kommunikatör

Vill du vara med och skapa Europas främsta idrottscenter? We & Sports fortsätter utvecklas och söker kreativ kommunikatör.

We & Sports arbetar för att skapa ett kärleksfullt idrottsklimat där alla barn och ungdomar mår bra inom idrotten. Vi hjälper idrottare, föräldrar och tränare med förebyggandeinsatser inom mental hälsa – allt för att skapa förutsättningar för idrottande ungdomar att vara kvar i sitt välmående. We & Sports startades 2018 som ett Arvsfondsprojekt med fokus på förebyggande insatser. Nu utvecklas vi och kommer starta Europas främsta idrottscenter där vi kommer jobba förebyggande,behandlande och med rehabilitering. Organisationen utgår från aktuell forskning och har tagit fram ett flertal metoder och tjänster. Unikt är fokus på förebyggande arbete bland annat genom metoden Resiliens, och chatten – Sveriges chatt för idrottare. Det som ytterligare gör We & Sports unika är mixen av kompetenser för att skapa nya effektiva tjänster inom mental hälsa. Teamet består bla av beteende- och hälsovetare, idrottspsykolog, mental tränare samt övrig kompetens med stort fokus på kunden. Metoderna fokuserar på att stödja individen och familjen med utgångspunkt att alla människor är olika. Det finns tjänster så som personliga samtal, samtalsgrupper, Mediyoga, rådgivning, hjälp och stöd på hemsidan mm. Vår behandling kommer ha fokus på integrativ vård. Är du en person som älskar att vara del i ett team och förstår värdet av, och uppskattar att samarbeta med olika kompetenser, har tillit till dig själv med mod och vilja att vara med och skapa ett mer kärleksfullt idrottsklimat? Då är du den We & Sports söker. Som kommunikatör på We & Sports är du en i teamet där vi alla är lika mycket värda. Du jobbar tätt med dina kollegor med syfte att identifiera och skapa spännande kommunikation. Du har erfarenhet från idrotten som tränare, ledare, engagerad förälder eller själv varit aktiv i en klubb och ha en förståelse för en idrottares situation och miljö. Du har lätt för att kommunicera med olika typer av människor.

Dina arbetsuppgifter är att:  
– ansvara för utveckling av vår externa och interna kommunikation med utgångspunkt från nuvarande kommunikationsplan 
– ansvara för sociala medier och utifrån befintlig strategiutveckla, skapa innehåll och publicera 
– ansvara för att följa och utveckla vår PR plan och skapa nyheter i linje med den och allt det innebär i kontaktskapande med journalister och uppföljning 
– ha övergripande ansvar för vår hemsida, skapa och upprätthålla informationen 
– skapa rutiner internt för att effektivisera kommunikationen externt och internt 

Förmågor och erfarenhet som vi uppskattar: 
– kreativt tänkande, skrivande och skapande med intressant koppling till målgrupperna 
– snabb från tanke till handling – du är en doer 
– kan skapa eget rörligt bildmaterial 
– gillar form och färg 
– erfarenhet av att skapat och byggt upp ett varumärke 

Kvalifikationer: 
– WordPress – Djup kunskap och erfarenhet av uppdateringar, underhåll, inlägg och hantering 
– Sociala kanaler – Twitter, Facebook, Instagram, Snapchat, Tiktok, youtube,Linkedin 
– Någon form av Copy utbildning 
– Omfattande digital och teknisk förståelse 
– Erfarenhet av att projektleda kommunikationsprojekt 
– Gärna avancerad kunskap inom Photoshop, After effects, Lightroom,FCPX, Premiere pro 
– Utbildning eller djup kunskap av marknadsdrivande ”content” på sociala kanaler

För alla i teamet gäller att sköta främjande och förebyggande delarna i uppdraget i enlighet med projektbeskrivning i beslut från Arvsfonden. I vardagen ingår att verka för en arbetsmiljö i världsklass där teamets mående är beroende av att alla tar ansvar för sin del. 

Tjänsten är i Östersund och omfattar 60%. Anställningen är en allmän visstidsanställning. Har du frågor, kontakta Paula Lembke 0709 92 43 82 eller paula@weandsports.se.

Ansökan med CV och personligt brev skickas till Paula Lembke, paula@weandsports.se så snart som möjligt dock senast den 14 april. Intervjuer sker löpande.