V. 2.3

Resiliens – Utbildning

Resiliens är vår utbildning i hur du bygger din mentala motståndskraft. Utbildningen kan vara en del av dina studier på ditt idrottsgymnasium men är även en uppskattad kompetensutveckling för dig som är idrottslärare, tränare eller arbetar på ett idrottsförbund. Resiliens ger dig både kunskap och verktyg för hur du kan hantera livets olika med- och motgångar.

Storsjögymnasiet satsar på Resiliens

Storsjögymnasiet är en av de skolor som har valt att satsa på Resiliens. Lyssna på vad Hanna, Idrottslärare på Storsjögymnasiet, har att säga om Resiliensutbildningen och vårt samarbete.

För idrottare

Genom att utveckla din inre styrka och trygghet kan du fungera mer flexibelt inför motgångar och mentala utmaningar. I utbildningen får idrottare till exempel på idrottsgymnasier kunskap och verktyg som kan hjälpa dig att må bättre och prestera bättre när du så behöver. Utbildningen är i 8 steg och varje del är 2 timmar lång.

Behöver du som idrottare stöd i ditt mentala mående redan idag? Tveka inte att höra av dig till oss eller kolla in våra tips och övningar kring mental hälsa.

För vuxna steg 1

I första delen av vår Resiliensutbildning för vuxna får du lära dig att arbeta med faktorer som stärker idrottare mentalt. Det är en viktig pusselbit och kan vara avgörande för ett hållbart idrottande, för måendet och för prestationerna. Syftet med utbildningen är att jobba med faktorer som stärker dig och dina idrottare.

För vuxna steg 2

En kurs som ger dig fördjupad kunskap i hur du kan stötta idrottare inom Mental hälsa & Resiliens. Du får verktygen att utbilda och implementera metoder i den idrottsmiljö du verkar.

Vi skräddarsyr utbildningen för dig

Är din skola eller idrottsförbund intresserad av att ta ett första steg i att stärka ungdomars hållbarhet och glädje inom idrotten? Hör av er till oss idag så skräddarsyr vi ett upplägg efter era förutsättningar och behov.

Bra att veta om utbildningen

För vem: Du som är idrottande ungdom, idrottslärare, tränare eller arbetar på ett idrottsförbund.

Upplägg: Resiliens består av 8 olika utbildningsblock som kan kombineras utifrån era förutsättningar och möjligheter. 

Kontakta oss så skräddarsyr vi utbildningen efter era behov.