V. 1.0

Delar i dagvÄrden

VÄrt 12 veckors program Àr uppdelat i olika faser som bestÄr av olika lÀkande insatser, sÄsom kunskapshöjande aktiviteter, terapi och mindfulness. 

Hela programmet genomförs pĂ„ KungsgĂ„rden pĂ„ Frösön i Östersund tillsammans med 10-15 andra personer i en lugn och lĂ€kande miljö.

Utbildning

InnehĂ„llet kan handla om Ă€tstörningar, nĂ€ringslĂ€ra, kroppen, ökad kroppskĂ€nnedom, relationer, Ă„terhĂ€mtning med mera. Detta Ă€r en del i behandlingens viktiga hörnsten ”meningsfull tillvaro”.

Mindfulness utomhus

Varje dag gÄr vi tillsammans ut i vÄr fantastiska omgivning för att inta frisk luft, dagsljus och naturens lÀkande kraft i samvaro. Vi gör alltid en mindfulnessövning som har ett tydligt syfte.

Kroppsterapi

Exempel pÄ nÄgra inslag i vÄr kroppsterapi Àr MediYogaŸ, avslappningsterapi, andningstrÀning och yoga. Dosering i form av tid och val av övningar kan förekomma.

Samtal

Vi har olika metoder att tillgÄ i vÄra samtal och anpassar val av metod utifrÄn vem du Àr, ditt problem och önskat resultat. Exempel pÄ metoder som vi arbetar med Àr KBT, ACT, compassion, process & utvecklingscoaching, mental trÀning, utvecklingshypnos, mindfulness med flera.

NÀringslÀra

NÀr du blivit antagen till vÄrt behandlingscenter kontaktas du av vÄr nutritionsansvarig för att tillsammans lÀgga upp en plan. Du fÄr under behandlingen utbildning i kost och stöd vid mÄltider. Vi jobbar tillsammans och stöttar dig i att sÀtta bÄde delmÄl och lÄngsiktiga mÄl kring maten.

Fysisk behandling

För att hjÀlpa din kropp till lÀkning och optimal funktion fÄr du regelbunden kroppsbehandling av en osteopat. Behandlingen Àr manuell och Àr alltid behovs- och individanpassad.

Mer om osteopati

Clara fick hjÀlp att bli frisk

Clara Àr simmare och har höga ambitioner i allt hon gör, oavsett vad hon tar sig an. I oktober 2018 var hon 14 Är och började att gÄ ned vikt efter en period med hÄrd trÀning. 

Att fÄ i sig maten var egentligen inget problem, men nÀr vÄgen tillslut visade 41 kilo var det inte lÀngre hÄllbart.

LĂ€s mer

Jag behöver hjÀlp

Du Ă€r vĂ€rd att mĂ„ bra. Att fĂ„ kĂ€nna dig nöjd med dig sjĂ€lv – precis som du Ă€r. Att vĂ„ga ta steget och börja prata om det som du har hĂ„llit för dig sjĂ€lv kan kĂ€nnas svĂ„rt, men ocksĂ„ som en befrielse.
LĂ€s mer

Familjen behöver hjÀlp

NÀr en familjemedlem drabbas av Àtstörning blir hela familjen sjuk. Att ha en nÀrstÄende med en Àtstörning kan vara svÄrt för hela familjen att hantera. Vi vet hur det Àr och finns som stöd för hela familjen att bli frisk igen.
LĂ€s mer

Vilka hjÀlper vi?

MisstÀnker du att du har en Àtstörning Àr det viktigt att fÄ hjÀlp sÄ snabbt som möjligt. Vi pÄ We & Sports vill och kan hjÀlpa dig som Àr redo att bli fri och frisk frÄn egenupplevda eller diagnostiserade Àtstörningar.
LĂ€s mer