V. 1.0
Om Oss
We & Sports är resultatet av en pappas kamp för sin dotter, som sedan växte till en idé om att förändra synen på mental hälsa i Sverige.

Vi vet hur du och din familj mår, på riktigt

När grundaren Ante Anderssons dotter insjuknade i anorexia insåg han att det behövdes en ny aktör för att kunna ta hand om ungdomars mentala välmående. Under den tiden som deras familj bodde på behandlingscenter fick han mycket tid att reflektera över hur de hade blivit bemötta under dotterns sjukdom. 

Många människor var fantastiska, men det fanns också saker som han upplevde hade kunnat göras annorlunda. Utifrån dessa reflektioner började idéer att ta form. 

Hur kan barn och ungdomar få kunskap om mental hälsa så att de inte hamnar i sjukdom? Hur ska vi ta hand om ungdomar som har blir sjuka på ett effektivt och personligt sätt?

Platsen och miljön

För att kunna använda naturen som en del i behandlingen har vi valt att placera vårt behandlingscenter på Kungsgården, nära vattnet, på den vackra ön Frösön, strax utanför Östersund i Jämtland.

Det ligger mitt i Sverige och är omgivet av en magisk natur. Det ger dig möjlighet att koppla av och aktivera dig i skog, vatten och fjäll-nära miljöer.

Behandlingscentrets atmosfär

Du kommer att spendera tiden i en härlig hemmiljö med andra som befinner sig i samma situation som du, men också tillsammans med oss i som jobbar på We & Sports. Under 12 veckor kommer vi att vara din andra familj som du gör vardagliga saker med. 

Behöver du boende så samarbetar vi med Hotell Frösö Park. Här bor du på hotell i anslutning till behandlingscentret. Rummen är stora och du kan bo själv eller tillsammans med någon annan från gruppen.

Detta har vi gjort tidigare 

We & Sports etablerades 2018 som ett Arvsfondsfinansierat projekt med fokus på att ta fram främjande insatser för att barn, ungdomar, föräldrar, tränare och ledare skulle lära sig att ta hand om sin mentala hälsa. 

Sedan dess har vi tagit fram metoder som främjar det mentala och har utbildat över 5000 personer runt om i landet. Vi samarbetar också med Halmstad Högskola som ska forska på våra främjande metoder. Mer om våra främjande insatser hittar du på weandsports.se

Även om vi frekvent utbildar och föreläser, så kan det vara så att du inte har fått tillgång till den kunskapen, mår dåligt och känner att du behöver hjälp. Då är du varmt välkommen till vårt behandlingscenter.

Stödjande samtal

Är du i behov av snabb hjälp, eller inte känner att behandlingscentret är rätt just nu. Då kan du boka in våra stödjande samtal som är ett bra första steg i ditt eller din familjs tillfrisknande.
Boka stödjande samtal

Hjälp & Stöd sidor

We & Sports arbetar för att förebygga psykisk ohälsa bland idrottare. Här har vi samlat fakta, tips och övningar med fokus på ämnen inom psykisk ohälsa som vi vet att idrottare har större risk att drabbas av.
Fakta, tips & övningar

Kontakta oss

Vid eventuella funderingar gällande hur vi behandlar olika typer av ätstörningar och hur vi kan hjälpa dig eller ditt barn är du varmt välkommen att ta kontakt med oss.
Kontakta oss