V. 1.0
Om Oss
We & Sports Àr resultatet av en pappas kamp för sin dotter, som sedan vÀxte till en idé om att förÀndra synen pÄ mental hÀlsa i Sverige.

Vi vet hur du och din familj mÄr, pÄ riktigt

NĂ€r grundaren Ante Anderssons dotter insjuknade i anorexia insĂ„g han att det behövdes en ny aktör för att kunna ta hand om ungdomars mentala vĂ€lmĂ„ende. Under den tiden som deras familj bodde pĂ„ behandlingscenter fick han mycket tid att reflektera över hur de hade blivit bemötta under dotterns sjukdom. 

MĂ„nga mĂ€nniskor var fantastiska, men det fanns ocksĂ„ saker som han upplevde hade kunnat göras annorlunda. UtifrĂ„n dessa reflektioner började idĂ©er att ta form. 

Hur kan barn och ungdomar fÄ kunskap om mental hÀlsa sÄ att de inte hamnar i sjukdom? Hur ska vi ta hand om ungdomar som har blir sjuka pÄ ett effektivt och personligt sÀtt?

Platsen och miljön

För att kunna anvĂ€nda naturen som en del i behandlingen har vi valt att placera vĂ„rt behandlingscenter pĂ„ KungsgĂ„rden, nĂ€ra vattnet, pĂ„ den vackra ön Frösön, strax utanför Östersund i JĂ€mtland.

Det ligger mitt i Sverige och Àr omgivet av en magisk natur. Det ger dig möjlighet att koppla av och aktivera dig i skog, vatten och fjÀll-nÀra miljöer.

Behandlingscentrets atmosfÀr

Du kommer att spendera tiden i en hĂ€rlig hemmiljö med andra som befinner sig i samma situation som du, men ocksĂ„ tillsammans med oss i som jobbar pĂ„ We & Sports. Under 12 veckor kommer vi att vara din andra familj som du gör vardagliga saker med. 

Behöver du boende sÄ samarbetar vi med Hotell Frösö Park. HÀr bor du pÄ hotell i anslutning till behandlingscentret. Rummen Àr stora och du kan bo sjÀlv eller tillsammans med nÄgon annan frÄn gruppen.

Detta har vi gjort tidigare 

We & Sports etablerades 2018 som ett Arvsfondsfinansierat projekt med fokus pĂ„ att ta fram frĂ€mjande insatser för att barn, ungdomar, förĂ€ldrar, trĂ€nare och ledare skulle lĂ€ra sig att ta hand om sin mentala hĂ€lsa. 

Sedan dess har vi tagit fram metoder som frÀmjar det mentala och har utbildat över 5000 personer runt om i landet. Vi samarbetar ocksÄ med Halmstad Högskola som ska forska pÄ vÄra frÀmjande metoder. Mer om vÄra frÀmjande insatser hittar du pÄ weandsports.se

Även om vi frekvent utbildar och förelĂ€ser, sĂ„ kan det vara sĂ„ att du inte har fĂ„tt tillgĂ„ng till den kunskapen, mĂ„r dĂ„ligt och kĂ€nner att du behöver hjĂ€lp. DĂ„ Ă€r du varmt vĂ€lkommen till vĂ„rt behandlingscenter.

Stödjande samtal

Är du i behov av snabb hjĂ€lp, eller inte kĂ€nner att behandlingscentret Ă€r rĂ€tt just nu. DĂ„ kan du boka in vĂ„ra stödjande samtal som Ă€r ett bra första steg i ditt eller din familjs tillfrisknande.
Boka stödjande samtal

HjÀlp & Stöd sidor

We & Sports arbetar för att förebygga psykisk ohÀlsa bland idrottare. HÀr har vi samlat fakta, tips och övningar med fokus pÄ Àmnen inom psykisk ohÀlsa som vi vet att idrottare har större risk att drabbas av.
Fakta, tips & övningar

Kontakta oss

Vid eventuella funderingar gÀllande hur vi behandlar olika typer av Àtstörningar och hur vi kan hjÀlpa dig eller ditt barn Àr du varmt vÀlkommen att ta kontakt med oss.
Kontakta oss