V. 1.0
Människor som vi hjälpt
We & Sports har kommit i kontakt med många familjer som varit i behov av hjälp. När dina nära blir sjuk så påverkas också hela familjens vardag. Här kan du läsa mer om deras upplevelser.
Mattias gick 12-veckors programmet för ätstörningar

”Det liknar ingen annan behandlingsmetod jag varit med om tidigare hemma i ätstörningsvården.”

Mattias var en av de första att gå vårat 12 veckors program. Han var också modig nog att efter sin behandling stå på scenen och berätta sin upplevelse av We & Sports Behandlingscenter för ätstörningar. Det här är hans ord om vad dessa 12 veckor har gett honom.

Läs mer

Clara fick verktyg som hjälpte henne bli frisk

Clara är simmare och har höga ambitioner i allt hon gör, oavsett vad hon tar sig an. I oktober 2018 var hon 14 år och började att gå ned vikt efter en period med hård träning. Att få i sig maten var egentligen inget problem, men när vågen tillslut visade 41 kilo var det inte längre hållbart.

Läs mer

Träningen var Sebastians självmedicinering mot ångest

Under sommarlovet efter 5:an började Sebastian att löpträna. Han blev mer och mer restriktiv med sin mat samtidigt som träningstillfällena blev fler. Det var början på många konflikter i hemmet.

Läs mer

Ella och pappa Mårten fick en starkare relation efter sjukdomstiden

Mårten har alltid varit engagerad i sin dotters idrottande och började sakta förstå när allt inte var som det brukade. Det var små tecken i vardagen som han reagerade på, som mer träning, mindre mat och att hon alltid var frusen.

Läs mer

Hela familjen kan hjälpas om föräldrarna får rätt verktyg

När Anna fick höra att hennes dotter var för frisk för att läggas in på en ätstörningsmottagning och kontakten med BUP inte blev som hon tänkt sig så var det svårt att veta vart man kunde vända sig. Räddningen blev We & Sports.

Läs mer

“Vändningen kom helt klart redan vid första mötet med We & Sports. Äntligen var det någon som såg vår dotter som en person och problematiken i varför hon egentligen hade hamnat här.

Annica, mamma till Clara
Vi finns i Östersund och hjälper er gärna

Tveka inte att höra av dig till oss om ni som familj känner igen er och upplever förändrade beteenden, eller bara vill veta mer om vad vi kan erbjuda.

Kontakta oss

Vår behandling

På vårt behandlingscenter erbjuder vi dagvård i ett 12-veckorsprogram med fokus både på nutiden och framtiden. Förutom att bli symtomfri vill vi stärka din motståndskraft för att du inte ska falla tillbaka i din ätstörning.
Läs mer

Stödjande samtal

Våra stödjande samtal vänder sig till dig som upplever att du har utmaningar i ditt välmående. Vi lyssnar vi in ditt nuläge, bakgrunden till anledningen att du sökt upp oss, önskemål om utveckling och nya läget, ger dig verktyg att stärka dig själv utifrån vad du delat med dig av i samtalet.
Läs mer

Vilka hjälper vi?

Misstänker du att du har en ätstörning är det viktigt att få hjälp så snabbt som möjligt. Vi vill och kan hjälpa dig som är redo att bli fri och frisk från egenupplevda eller diagnostiserade ätstörningar.
Läs mer