V. 2.3

Vill du vara med och skapa Europas främsta idrottscenter? We & Sports fortsätter utvecklas och söker legitimerad Psykolog

We and Sports arbetar för att skapa ett kärleksfullt idrottsklimat där alla barn och ungdomar mår bra inom idrotten. Vi hjälper idrottare, föräldrar och tränare med förebyggande insatser inom mental hälsa –allt för att skapa förutsättningar för idrottande ungdomar att vara kvar i sittvälmående. We & Sports startades 2018 som ett Arvsfondsprojekt med fokus på förebyggande insatser. Nu utvecklas vi och kommer starta Europas främsta idrottscenter där vi kommer jobba förebyggande, behandlande och med rehabilitering. Organisationen utgår från aktuell forskning och har tagit fram ett flertal metoder. Unikt är fokus på förebyggande arbete bland annat genommetoden Resiliens, och chatten – Sveriges chatt för idrottare. Det som ytterligare gör We & Sports unika är mixen av kompetenser för att skapa nya effektiva tjänster inom mental hälsa. Teamet består bla av beteende- och hälsovetare,idrottspsykolog, mental tränare samt övrig kompetens med stort fokus på kunden. Metoderna fokuserar på att stödja individen och familjen med utgångspunkt att alla människor är olika. Det finns tjänster så som personliga samtal, samtalsgrupper, Mediyoga, rådgivning, hjälp och stöd på hemsidan mm. Vår behandling kommer ha fokus på integrativ vård.

Är du en person som älskar att vara del i ett team och förstår värdet av, och uppskattar att samarbeta med olika kompetenser, har tillit till dig själv med mod och vilja att vara med och skapa ett mer kärleksfullt idrottsklimat? Då är du den We & Sports söker.

Som legitimerad Psykolog på We & Sports är du en i teamet där vi alla är lika mycket värda. Du jobbar tätt med dina kollegor både avseende främjande som behandlande metoder. Du ska ha erfarenhet från idrotten som tränare, ledare,engagerad förälder eller själv varit aktiv i en klubb och ha en förståelse fören idrottares situation och miljö. Du ska vara legitimerad psykolog och din personlighet är lika viktigt som din formella utbildning.

Det  We & Sports vill att du bidrar med är:
– psykiatriska bedömningar
– samtalsterapi för individer och grupper
– kunskap inom CFT (compassion focused therapy) ser vi som ett plus

Vi önskar också att du är engagerad och bidrar med:
– föreläsningar och utbildningar– resor på kvällar och helger ingår
– delaktig i dialog och samarbeten med forskningsinstitut
– omvärldsbevakning
– delaktighet i framtagning av främjande och förebyggande metoder
– deltagande i skapandet av vår framtida behandlingsmetod

För alla i teamet gäller att sköta främjande och förebyggande delarna i uppdraget i enlighet med projektbeskrivning i beslut från Arvsfonden. I vardagen ingår att verka för en arbetsmiljö i världsklass där teamets mående är beroende av att alla tar ansvar för sin del. Tjänsten är i Östersund och omfattar 60%. Anställningen är en allmän visstidsanställning.

Har du frågor, kontakta Paula Lembke 0709 92 43 82 eller paula@weandsports.se. Ansökan med CV och personligt brev skickas till Paula Lembke, paula@weandsports.se så snart som möjligt dock senast den 14 april. Intervjuer sker löpande.