V. 2.3

Stress

Stress är i sig en positiv fysisk reaktion som är nödvändig för människans överlevnad. En primitiv och urgammal överlevnadsfunktion som utlöses automatiskt. Vi bör fokusera mindre på stress och mer på återhämtningsstrategier, återhämtning är nämligen en bortglömd medicin.

Med tillräcklig återhämtning kan vi lättare hantera stress och överbelastning. Får vi det vi behöver i form av insättningar på det mentala och fysiska ”återhämtningskontot” orkar vi i stort sett prestera hur mycket som helst. Det är bristen på ”insättningar” som skapar obalans.

Fakta om stress

Hur påverkar stress dig fysiskt och mentalt? Få förståelse för varför vi stressar.
Fakta

Tips – Minska din stress

Få tips på hur du kan minska din stress.
Tips

Övningar – Hantera stress

Få konkreta övningar på hur du kan lära dig att hantera stress.
ÖVNINGAR

Boktips

En bok för dig som är stressad i din vardag och behöver hjälp att förändra din situation. Du får lätt beskriven information om hur stress fungerar och hur du kan hantera den bättre. Lätta och konkreta övningar finns med i boken.
Hitta boken här

Apptips

En gratisapp på engelska som ger dig tillgång till mindfulness- och meditationsprogram, välgörande musik och verktyg för att hantera och underlätta stunder av stress. Den fungerar också vid sömnbesvär och ångest.
Ladda ner appen

Kontakta oss

Om du känner att du har något som du tänker på kring ämnet stress är du alltid varmt välkommen att kontakta oss på We & Sports
Kontakta oss