V. 2.3

Förälder på arenan – föreläsning

Som en del i en större helhet får du i denna föreläsning kunskap om hur viktig du och ditt beteende är för barnets idrottande. Vi går igenom hur motivation fungerar, hur våra värderingar styr vad vi gör samt olika sätt att se på mål och prestation. Du får ta del av vad ett mindre bra beteende är, vilka utrop och vilket stöd du kan ge innan, under och efter tävling/match och hur ni i hemmet pratar om prestation och utveckling. Kopplingar görs både till barnkonventionen och din roll i ett större sammanhang. Allt för ditt barns hållbarhet och glädje inom idrotten.

Genom att varva forskningsbaserad teori, gruppdiskussioner och övningar får du reflektera över ditt beteende och din roll i barnets idrottsliga utveckling. Vi ger även tips till hur ni som idrottsförening kan arbeta vidare med dessa frågor på lång sikt.

Sagt om föreläsningen:

Fantastisk dynamik mellan föreläsarna, gjorde det lättsamt och kul. Mixen att lyssna till en ledare, idrottsförälder, expertis på idrottsrörelsens riktlinjer, barnrättsperspektiv och praktisk pedagogik ger hög trovärdighet och bra puff till att ta tag i något – i det lilla eller i det hela.

Victoria Johannesson, RF-SISU Västra Götaland

Vi skräddarsyr ditt upplägg

Är din idrottsförening eller lag/träningsgrupp intresserad av att ta ett första steg i att stärka ungdomars hållbarhet och glädje inom idrotten? Hör av er till oss idag så skräddarsyr vi ett upplägg efter era förutsättningar och behov.

Bra att veta om föreläsningen

För vem: Dig som är förälder eller närstående till en idrottare
Tid: 1-2 timmar
Pris: 4000-6000 kr exkl. moms*

*Kostnader för resor och ev logi tillkommer