V. 2.3

3 tips för hur du stärker din mentala hälsa under semestern

När vi bryter rutiner under semestern är det ett perfekt läge att lägga till nya goda vanor för att stärka sig mentalt. Här kommer tre tips hur du kan göra:

  1. Hitta tid på morgonen för dig själv. Reflektera över hur du vill känna och vilken sinnesstämning du vill ha under dagen. Tillåt dig att dagdrömma och lyssna in din intuition, skriv gärna ner i en anteckningsbok. Du får genom dessa övningar en lugn start, en intention för dagen och fokus på en positiv sinnesstämning.
  2. Bestäm med en bekant att ses och gör någon fysisk aktivitet tillsammans. Det kan t.ex. vara en promenad, ett gympapass eller en cykeltur. Det bidrar både till att stärka er relation och ger er motion, vilket båda främjar vår mentala hälsa.
  3. Skriv ner tre saker du är tacksam för varje kväll. Du fokuserar inte bara på positiva saker, du får också tid för reflektion och blir på så vis mer närvarande. Över tid kan du gå tillbaka och se vad mycket det finns i livet att uppskatta och vad som är viktigt att lägga fokus på.