V. 2.3

We är stolt samarbetspartner till Östersunds Winter Sport Camp

Östersund Winter Sports Camp är ett initiativ och ett erbjudande med ett alldeles nytt koncept som nu planeras med flera parter i Jämtland. Bakom projektet står Destination Östersund som i sin tur fått idén från Nordiska Ungdomsspelen, och givetvis är det ett initiativ som We & Sports vill bidraga till för att lyfta den mentala hälsan i denna fina satsning.

Konceptet är under utveckling  och kommer för första gången genomföras under vecka 8 vintern 2023. Fokus ligger initialt främst på vinteridrotterna längdskidor, slalom, skicross, skidskytte, curling och konståkning men eventuellt även tennis. Varje dag kommer det att erbjudas träningspass för ungdomar under ledning av kvalificerad tränare, och precis som ungdomarna tränar på fysisk, taktisk och teknisk förmåga så kan de träna på sin mentala hälsa. We & Sports är på plats för att föreläsa och utbildarinom mental hälsa under campveckan 2023.

Marini, projektledare på We & Sports säger:

”Vi ser så fram emot detta fina samarbete som bl.a. syftar till att främja barn och ungdomars psykiska hälsa, både på och utanför idrottsarenan. Boka gärna in vecka 8 redan nu, det kommer bli fantastiskt!”

Övriga medverkande parter är Region Jämtland Härjedalen, Destination Östersund, Parasport Sverige, Mittuniversitetet och RF-SISU Jämtland Härjedalen.

För mer info och bokning Sportlov på Östersund Winter Sports Camp, uppdatering av hemsidan görs kontinuerligt.