V. 2.3

Må bra är målet! – Treårigt samarbete med ÖrebroCupen Fotboll

Vi är stolta samarbetspartners till ÖrebroCupen Fotboll, en internationell fotbollscup för 9–15 åringar, som går av stapeln varje år i juni. Vi ser fram emot detta fina samarbete som syftar till att främja barn och ungdomars psykiska hälsa, både på och utanför fotbollsplanen.

Så som ungdomarna tränar på att dribbla, passa och lägga straffsparkar kan de träna på sin mentala hälsa. We & Sports finns på plats och stöttar och föreläser under den årliga fotbollsturneringen. ÖrebroCupen Fotboll bjuder även in alla lag som är anmälda till cupen på två digitala föreläsningar.

I stort sett alla människor kommer någon gång i kontakt med psykisk ohälsa, det kan röra sig om en vän, ett barn eller en förälder. ÖrebroCupen Fotboll vill bidra med förståelse för hur man kan arbeta förebyggande samt hur man kan hjälpa någon som lider av psykisk ohälsa”,  säger Jonas Halldén – ordförande i Örebro Alliansen som är arrangör av ÖrebroCupen Fotboll.

Samarbetet sträcker sig över tre år och vi startar upp 2022 med en digital föreläsning 30/3, se mer info på ÖrebroCupen (orebrocupen.se)

Tillsammans vill vi verka för ett välmående föreningssverige – Må bra är målet!