V. 2.3

Ullmax ❤️ We & Sports – samarbetet fortsätter!

Tidigare i år inledde We & Sports ett samarbete med Ullmax och tillsammans anordnade vi digitala föreläsningar om mental hälsa för Ullmax-föreningar under våren. Responsen har varit bättre än vi vågat hoppas på och nu tar vi sikte på fler gemensamma aktiviteter i höst!

 

Tillsammans förändrar vi idrottsklimatet, det har alltid varit vår filosofi. Vi är så glada över hur Ullmax väljer att engagera sig i idrottande ungdomars mentala hälsa genom oss på We & Sports. Under vårens gemensamma föreläsningar har gensvaret från föreningssverige varit stort. Över 100 olika föreningar slöt upp till de olika föreläsningarna.

– För oss på We & Sports är det här samarbetet en fantastisk möjlighet. Ullmax har ett unikt kontaktnät, vilket de här föreläsningarna visade. Vi fick chansen att möta föreningar över precis hela Sverige, och dessutom representerade de en stor bredd av idrotter som vi annars sällan når fram till, säger Isabel Expósito på We & Sports.

Utvärderingar efter föreläsningarna visar också på ett fint gensvar. Efter föreläsningen om mental hälsa 4 maj uppgav till exempel 100 procent av deltagarna att de fått ökad kunskap om mental hälsa, att de fått ökad inspiration och att de fått med sig praktiska tips till vardagen. Isabel fortsätter:

– Det finns ett starkt engagemang hos föreningarna, och samarbetet med Ullmax skapar förutsättningar för helt nya möten som annars aldrig hade skett. På våra föreläsningar kunde till exempel en fotbollsförälder från Sunnanå prata med en bandyledare i Örebro för att dela upplevelser och erfarenheter. Det är ett möte som annars aldrig uppstått, men som ger värdefulla insikter och nya perspektiv.

Samarbetet mellan Ullmax och We & Sports tar inte heller slut här – nu fortsätter vår gemensamma resa när We & Sports följer med Ullmax kick off-turné från Luleå i norr till Göteborg i söder, för att berätta om sin verksamhet.

– Det ser vi fram emot, säger Isabel Expósito. Ullmax är en förlängd arm för oss för att nå föreningslivet, där det finns ett stort behov för de här frågorna. Ofta är vi i Sverige duktiga på att träna fysik, teknik och taktik – men det är sällan man pratar om det mentala, och där finns en stor möjlighet. Genom små steg kommer föreningssverige kunna uppnå ännu mer.

Här kan du se var och när du kan träffa Ullmax och We & Sports i höst! »