V. 1.0.0
WE & SPORTS

We & Sports startar ny förening för dem som idrottar och bryr sig om att må bra

Pressrelease

15 september, 2020
Östersund 2020-09-14 We & Sports Club är en unik idrottsförening. Klubben finns till för alla idrottare oavsett vilken idrott som utövas, med fokus på att stärka medlemmarnas mentala hälsa. Genom främjande och förebyggande metoder ger klubben medlemmar tillgång till verktyg att hantera olika utmaningar. Föreningen har 3 olika verksamhetsområden, Campverksamhet för ungdomar och vuxna, olika […]
Synlighet i media

3 april, 2020
Vill du vara med och skapa Europas främsta idrottscenter? We & Sports fortsätter utvecklas och söker kreativ kommunikatör. We & Sports arbetar för att skapa ett kärleksfullt idrottsklimat där alla barn och ungdomar mår bra inom idrotten. Vi hjälper idrottare, föräldrar och tränare med förebyggandeinsatser inom mental hälsa – allt för att skapa förutsättningar för […]
Synlighet i media

30 mars, 2020
We and Sports arbetar för att skapa ett kärleksfullt idrottsklimat där alla barn och ungdomar mår bra inom idrotten. Vi hjälper idrottare, föräldrar och tränare med förebyggande insatser inom mental hälsa –allt för att skapa förutsättningar för idrottande ungdomar att vara kvar i sittvälmående. We & Sports startades 2018 som ett Arvsfondsprojekt med fokus på […]
Pressrelease

25 mars, 2020
En föreläsning för idrottare, närstående, tränare och andra. Varmt välkomna på lunchföreläsning den 5 april kl 12.00 på E-hälsocentrum, Zätagränd 3 i Östersund. Vi bjuder på lunch och föreläsning. Föreläsningen hålls av Karolina Palmberg som har arbetat i 19 år med ätstörningar och olika behandlingsformer. Karolina Palmberg är beteendevetare , yogalärare och coach. Karolina är […]
Pressrelease

10 januari, 2020
Psykisk ohälsa hos barn i åldern 10-17 år har ökat med över 100 procent på tio år.Köerna till offentlig vård är långa, alternativ vård svårt att hitta och få förbyggandeinsatser finns. Men efter att i ett år ha jobbat med insatser för mental hälsahos ungdomar inom idrotten vet jag att det går att åstadkomma förändring. Jagär imponerad och tacksam för de kloka aktörer i Jämtlands län som uppmärksammarproblemen. Tillsammans kan vi ge barnen den finaste julklappen – att må bra!
Pressrelease

10 januari, 2020
Den mentala ohälsan bland unga blir bara större och större, och den traditionella vården fungerar inte för alla behov. När Ante Anderssons dotter blev sjuk bestämde han sig för att hjälpa fler och gensvaret har varit stort. Projektet We and Sports i Östersund har på drygt ett år utbildat cirka 2 500 personer; ungdomar, föräldrar och tränare i mental hälsa.
Pressrelease

29 juli, 2019
Tillsammans med We & Sports satsar OPE IF på den mentala hälsan. Alla på dam- och herrsidan från 12 år och uppåt får en utbildning i mental hälsa i flera steg. Även föräldrar och tränare får utbildning. Klubben gör en fantastisk satsning! Tillsammans skapar vi ett mer kärleksfullt idrottsklimat!
Pressrelease

4 februari, 2019
Flertal studier och forskning finns utförd på MediYoga, bl.a. på Danderyds- och Karolinska sjukhuset och inom primärvården https://mediyoga.se/svensk-forskning/ men ingen har gjorts på idrottare i detta syfte. Därför är vi stolta att bli först med att genomföra denna empiriska studie med insamlande av data som blir underlag för oss på We & Sports samt underlag för MediYogas […]
Pressrelease

3 december, 2018
Nu söker vi dig som ska stärka upp vårt team genom att utveckla fler metoder så fler kan få tillgång till kunskap inom mental hälsa. Om du vill jobba med oss så har du en utbildning som idrottspsykolog, psykolog, socionom eller motsvarande med KBT kompetens. Övergripande innebär tjänsten att du utifrån befintlig forskning ska identifiera relevanta preventiva metoder för mental hälsa, paketera informationen så det gynnar idrottare, skapa nya utbildningspaket, genomföra utbildning och utvärdera dem tillsammans med övriga i teamet.
Synlighet i media

3 november, 2018
Under We & Sports lansering i E-hälsocentrum 1 november var ca 100 personer närvarande. Efter ett starkt inledningstal av Ida Andersson presenterade medarbetarma på We & Sports den nya hemsidan, ny preventiv metod, samt hur de ska nå ut till så många som möjligt med de preventiva insatserna. Vidare presenterades hur We & Sports under 2019 ska kunna guida dem som behöver hjälp. Även We & Sports partner för hemsidan, Maverick by Sigma var på plats och presenterade hur arbetet fungerat i framtagningen av hemsidan. Presentationerna avrundades av initiativtagaren Ante Andersson som tackade alla partners och personer som varit med från början och trott på hans tankar och satsning. Här kan ni ta det av den mediala spridningen We & Sports fick i samband med lanseringen.
Synlighet i media

23 oktober, 2018
Organisationen som bildades i januari 2018 har nu sammanställt det första utbildningspaketet med metoder som skapar förutsättningar för mental hälsa bland unga idrottare. Samtidigt lanserar projektet en hemsida som blir den första i sitt slag för mental hälsa.
Synlighet i media

18 oktober, 2018
Under några veckor har SVT uppmärksammat idrott och ätstörningar. Nu var det We & Sports tur att få synas och blev därför inbjudna. Ett fint tillfälle för oss att visa att vi vill göra skillnad och vilken skillnad vi ska göra men även tala om vad vi siktar mot. I bifogad länk kan ni se inslaget samt läsa den intervju som Ante deltog i.
Utbildning

12 oktober, 2018
Mental återhämtning är en utbildning i hur du tränar din förmåga att hantera motgångar.
Utbildning

12 oktober, 2018
Under våren 2019 kommer vi lansera utbildningar i första hjälpen till psykisk hälsa. Här lär du dig hur du känner igen och ingriper vid kriser för i första hand vuxna individer men även kopplat till ungdomar. Hur du tar emot information och hur du bekräftar och uppmuntrar någon till att söka lämplig psykiatrisk hjälp. Utbildningen sprider även kunskap om psykisk ohälsa i allmänhet och sjukdom i syfte att minska fördomar och stigmatisering.
Föreläsning

12 oktober, 2018
Under Boostersund i Östersund har We & Sports förmånen att föreläsa om mental hälsa. Boostersund är ett träningskonvent, en helg fullspäckat med gruppträning och föreläsningar. Läs mer om programmet på www.boostersund.se. We & Sports föreläser kl 13.00
Utbildning

3 oktober, 2018
I utbildningen – Första hjälpen till psykisk hälsa för ungdomar, lär du dig hur du känner igen- och ingriper vid kriser. Hur du tar emot information och hur du bekräftar och uppmuntrar någon till att söka lämplig psykiatrisk hjälp.